Skip Navigation LinksHowest » Internationalisering » Highlights » Intensieve programma’s

Intensieve programma’s, een op-en-top internationale leerervaring

Delen via:  

Howest heeft doorheen de jaren een solide reputatie opgebouwd als coördinator en organisator van (Erasmus) Intensive Programmes. Meer dan tien jaar lang financierde Erasmus dit type projecten.  Onze opleidingen maakten daar dankbaar gebruik van om hun studenten en lectoren samen te brengen met die van diverse Europese partners, en hen 2 weken te laten samenwerken in internationale groepen rond een welbepaald thema, heel vaak interdisciplinair.  In het Engels uiteraard.   De eindpresentaties waren altijd weer topmomenten, bijgewoond door een internationale jury van lectoren en werkveldmensen.

Howest werd geselecteerd als Vlaamse Best Practice voor de  Europese “Erasmus success stories brochure 2012”.

Ook na het stopzetten van de Erasmus funding blijven tal van Howest opleidingen intensieve programma’s organiseren, al dan niet voorafgegaan door een periode van @distance samenwerking, om zo het wegvallen van de beurzen te compenseren.

Zowel voor studenten als docenten vormen deze intensieve programma’s prachtige internationale leerervaringen en onvergetelijke momenten van hard werken en intens socializen met studenten en collega’s uit andere landen.     Door de mix van nationaliteiten,  culturen en studiegebieden brengen IPs onze studenten en lectoren vaak tot uitgesproken creatieve en innovatieve inzichten, werkwijzen of oplossingen. 


Howest-delegatie voor het ‘IP Cross-border Health Care’ – editie Leiria, Portugal