Skip Navigation LinksHowest » Internationalisering » Studenten getuigen » Bart Vandecandelaere

Bart Vandecandelaere

Delen via:  

Dit is Afrika

Mijn internationale stage van 5 maanden liep ik in Kaapstad Zuid-Afrika, waar ik werkte voor de University of the Western Cape. Daar waren ze een applicatie aan het ontwikkelen voor de studenten en ze zochten developers. De app moet de studenten helpen in het dagelijkse leven op de campus en ook zorgen voor de navigatie op de campus, Zo kunnen de studenten evenementen organiseren of navigatie krijgen naar een faculteit of bureau. De campus is ongeveer 4.5 km lang en telt ca. 23.000 studenten.

De University of the Western Cape ligt een goeie 25 km buiten het stadcentrum. Zuid-Afrika is een land dat nog voor grote socio-economische uitdagingen staat. De dagelijkse rit van Green Point naar Bellville en een bezoek aan projecten in de townships maakten dat duidelijk.

Ondanks die besognes valt er heel wat te beleven in Kaapstad zoals Table Mountain, wildlife, marktjes … Kaapstad is een unieke internationale hub tussen de bergen en de oceaan. Voor mij is het enkel een kwestie van tijd voor ik terugkeer naar ‘The mother city’.