Skip Navigation LinksHowest » Internationalisering » Studenten getuigen » Floor Vanneste

Floor Vanneste

Delen via:  

Erasmus isn’t 3 months in your life, it’s life in 3 months

Floor VannesteVoor mijn opleiding Toegepaste Architectuur aan Howest-Brugge, vertrok ik begin februari richting Zweden. In Malmö liep ik drie maanden stage bij Jonas Lindvall A&D, een bekend architectenkantoor in Scandinavië. Hierbij kreeg ik ook financiële steun dankzij een Erasmus+ beurs.

Op de stageplaats had ik de tijd van mijn leven. Ik voelde me vanaf dag 1 heel erg welkom en kreeg er de kans om veel bij te leren. Ook op vlak van ontspanning heb ik ervaringen meegemaakt die ik niet snel zal vergeten.
Samen met de collega’s van de stageplaats zijn we eens onverwachts naar een sterrenrestaurant gaan eten, waar we na het diner samen met de eigenaar mochten biljarten in de kelders van het restaurant. Niet iets wat je dagelijks meemaakt.

Uiteraard had ik ook een leven naast mijn stage. Ik zat op kot met een viertal internationale studenten die ondertussen goede vriendinnen zijn. Via hen leerde ik weer nieuwe mensen kennen en werd ik zelfs lid van een loopgroepje om iedere week samen te joggen.

Ik kan een semester in het buitenland aan iedereen aanraden. Het klinkt misschien cliché, maar het is een ervaring om nooit te vergeten!