Skip Navigation LinksHowest » Internationalisering » Highlights » India from within

India from within

Delen via:  

Howest helpt India met sociale opleidingen

Armoede bestrijden door empowerment te stimuleren tijdens inleefreis ‘India from within’

Howest verstevigt de banden met India en organiseert een inleefreis van een tweetal weken voor studenten die zich sociaal engageren. Studenten kunnen proeven van het ‘leven zoals het is in India’ en zich inzetten voor sociale projecten die de kansloze kastes op een hogere trap van de ladder kunnen brengen.

Howest werkt intens samen met de NGO MM Trust. Deze ngo stelt als doelstelling om de sociaal lage kastes in India helpen en heeft als motto: Help the poor, to educate the poor! Vooral academici en studenten nemen het lot van deze groepen ter harte. Als ngo heeft de MM Trust een netwerk van academische partners: boeiende mogelijkheden voor uitwisseling tussen docenten en studenten. De studenten kunnen ook stage lopen bij de trust.

De inleefreis zorgt voor een kleine bijdrage aan deze projecten waarbij studenten in het veld samenwerken met Indische studenten. Studenten die zo’n inleefreis naar India meemaken, komen met verschillende sociale projecten in aanraking en kunnen eventueel het academiejaar erop stage volgen in India. Tijdens deze reis nemen de studenten ook deel aan uitwisseling met studenten van het Holy Cross College en de Bharathidasan University. En uiteraard krijgen de reizigers ook de kans het land te leren kennen via excursies en tal van kennismakingen!

Lees meer