Skip Navigation LinksHowest » Onderwijs » Bibliotheken » Dienstverlening

Dienstverlening

Delen via:  

Iets gevonden in een andere bib?
Interbibliothecair leenverkeer!

Iets interessants gevonden in een andere Howest-campus of bij een andere instelling of bib? Geen nood. Wij laten het gratis voor jou overkomen.

Je hoeft enkel het aanvraagformulier in te vullen. Wij sturen je zo snel mogelijk het artikel via e-mail of verwittigen je wanneer het boek in onze bib op jou ligt te wachten.

IBL-aanvraag

Inschrijven, ontlenen, verlengen en reserveren

Elke student en elk personeelslid van Howest is automatisch lid van onze bib en kan gratis gebruik maken van onze dienstverlening. Dit is ook zo voor alle studenten en personeelsleden van onze partners binnen de associatie UGent.

Externen vragen we een waarborg van €10. Zij kunnen onze databanken raadplegen in onze bibs na het aanvragen van een ‘guest account’, dit kan niet van thuis uit.

De uitleentermijn voor boeken is standaard 4 weken. Voor werkboeken, handleidingen, dvd’s, … is dit 1 week. Kort voor de terugbrengdatum ontvang je een mailtje ter herinnering. Indien nodig, kan je hierop replyen om de uitleentermijn te verlengen. Reserveren kan ook. Kom bij ons langs of stuur ons een mailtje met de correcte gegevens van wat je wenst te reserveren. Wanneer het dan beschikbaar is geven we je meteen een seintje.

Literatuurlijst opmaken

Hoe maak ik het efficiëntst een literatuurlijst op? In de cursus ‘Bibliotheken’ op LEHO vind je een mapje ‘De Bachelorproef’. Daarin vind je vast een antwoord op al je vragen, dankzij bijv. een handleiding voor het gebruik van EndnoteWeb (dit is bibliografische software voor het verzamelen, verwerken en delen van literatuur en de opmaak van een literatuurlijst), alles omtrent APA en veel meer.

APA is de bibliografische stijl die alle opleidingen van de campussen RDR, RSS en SJS gebruiken. In GKG is dat IEEE.

Nog vragen?

Wij zijn er om je te helpen. Stel ze via e-mail of aan onze balie.